Kako odabrati kolica za vaše mališane ?

Odabir kolica je jedan od težih zadataka budućih roditelja, obzirom da se kolica koriste od rođenje pa sve do 2.-3. godine starosti djeteta potrebno je obratiti pažnju na funkcionalnost, udobnost i naravno sigurnost djeteta u kolicima.
Iz osobnog iskustva donosimo Vam nekoliko savjeta.

Odaberite kolica koja su lako sklopiva, bitno je da se kolica sklapaju zajedno sa sportskim djelom.
Sportski dio kolica se koristi od 6. mjeseca starosti do 2.-3. godine, te je bitno da kolica zauzimaju manje mjesta i smanjuju vrijeme spremanja kolica prilikom ulaska, izlaska iz automobila.

Obratite pažnju na težinu kolica, najčešće su mame u šetnjama s klincima i zapravo one najviše koriste kolica,
ukoliko su kolica teška biti će teže ista staviti u automobil, nositi na kat bez lifta, te sklapati i rasklapati.

Ukoliko živite u zgradi bez lifta odaberite kolica koja možete vući po stepenicama bez da ih oštetite,
tu mogućnost imaju naša kolica Baby Monsters Fresh 3.0.

Bitno je da kolica imaju amortizere , kotače koji se ne mogu probušiti i mogu se okretati za 360 stupnjeva, te mogućnost fiksiranja košare prilikom vožnje po makadamu i neravnim terenima.


 

 

 

 

 

 

 

 

Amortizeri olakšavaju vožnju po neravnim terenima, te smanjuju treskanje djeteta, okretnost kotača je bitna zbog lakšeg guranja kolica.

Košara na kolicima se koristi za dijete od rođenja. Zbog horizontalnog (polegnutog) položaja košare, djetetu je omogućeno spavanje u položaju koji je važan za zdrav i pravilan razvoj kralježnice novorođenčadi.

Naša preporuka u ovoj kategoriji su kolica 3u1 ili 2u1 komplet, Baby Monsters fresh 3.0

Ukoliko želite mala kolica, lako sklopiva za gradske šetnje i putovanja, tu su naša Baby Monsters kolica Kuki. Kuki model je idealan za roditelje u pokretu jer dolazi u pakiranju s ruksakom, što olakšava prenošenje i transport. Teška su samo 5,2 kg.

Za blizance ili dječicu male dobne razlike pogledajte Baby Monsters Kuki Twin ili Baby Monsters Easy Twin 2.0. Easy Twin model je poznat po tome što je jedan od najužih za blizance, stanu u svaki lift i prolaze kroz svaka vrata. Kuki Twin model toliko malo mjesta zauzima da prolazi pod ručnu prtljagu u avionu.

Za koja god kolica se odlučite svakako ista probajte sami sklopiti, rasklopiti, postaviti sportski dio, košaru i autosjedalicu na kolica, obavezno stavite kolica u prtljažnik kako bi što lakše osjetili težinu i funkcionalnost kolica.

Ukoliko imate dodatnih pitanja rado ćemo vam na njih odgovoriti

Vaš Cutie team.