Povratak u vrtić: Odabir cipelica i kompaktni ruksaci

Dragi roditelji,

Većinu nas muči kako odabrati cipelice u kojima će naša djeca već u svojim prvim koracima čuvati stopalo, ali i bez tegoba uživati u igri i vrtićkim danima u kasnijoj dobi.

Dr. sc. Josip Vlaić ortoped dječje bolnice u Zagrebu u Klajićevoj ulici savjetuje roditeljima da se odabir vrste obuće za mališane temelji prema bosonogom (barefoot, engl.) modelu, jer kako kaže to je model koji omogućava primjerenu zaštitu stopala, a istovremeno pruža željene uvjete optimalnog razvoja dječjeg stopala. Dr. sc. Vlaić smatra da obuća koja je izrađena prema barefoot modelu je lagana i da ima dovoljno mjesta za prste, kako je fleksibilna i nema mjesta za amortizaciju tabana.

“Nedavno istraživanje Gimunova i sur. na djeci u fazi prohodavanja pokazalo je da djeca koja su prohodavala u barefoot obući imaju veći luk stopala i manji kut progresije stopala kod hoda, usporedno sa svojim vršnjacima koji su prohodavali u klasičnim dječjim papučicama. Dakle, imaju bolje parametre koji se smatraju povoljnim kod ispravnog razvoja stopala.”   – Dr. sc. Josip Vlaić

Dr. Branimira Pašalić fizijatrica izdvaja tri najvažnije stvari/karakteristike kod odabira cipelica za dijete: 

  1. cipelice trebaju biti fleksibilne i mekanog potplata kako bi stopalo moglo što bolje osjetiti podlogu;
  2. imati protuklizni potplat i dovoljnu širinu kako dječji prstići ne bi bili stisnuti;
  3. biti načinjene od prirodnog, prozračnog materijala kako bi bile sigurne za nježnu dječju kožu;

Samo pravilnim odabirom cipelica možete pomoći svojem djetetu kako bi uživalo u igri u parku, bavilo se sportom i pravilno razvilo posturu tijela.

Oba dječja doktora svoje preporuke pri odabiru cipelica upućuju na Baobaby hrvatski dječji brend cipelica od prirodnih materijala.

Opremite svoje mališane neodoljivim detaljima.

Za vas smo pripremili Lassig i Fresk ruksake te Baobaby cipelice za vrtić na popustu -15 %.

Pogledajte sve akcije na web shopu ili nas posjetite u našim dućanima.

Radujemo se susretima 🙂