Recenzija Baby Monsters Kuki Twin kolica

Ines Kovač-Ivanović hrvatskim je trudnicama i mamama poznatija kao Strollerica, iskusna mama-blogerica posvetila se testiranju dječjih kolica, a kroz njezine ruke su prošla i naša kolica za blizanceBaby Monsters Kuki Twin, koja je koristila za svoje dvoje djece male dobne razlike!

Njezinu recenziju prenosimo u cijelosti, a nadamo se da će vama barem malo pomoći u donošenju odluke:)

OSOBNA ISKAZNICA

Marka: Baby Monsters

Model: Kuki Twin

Tip: dupla side-by-side kolica

Zemlja porijekla: Španjolska

Supermoći: ultra kompaktna i lagana

 

Baby Monsters je mlada, iznimno perspektivna firma iz Španjolske. U posljednjih 10 godina su razvili hvalevrijedan brend, prepoznatljivih karakteristika, s proizvodima koji su osmišljeni tako da budu maksimalno praktični u uporabi. Kuki Twin je njihov najkompaktniji model za dvoje djece, kojeg je moguće na bezbroj načina prilagoditi vlastitom načinu života, neovisno o tome vozite li tandem ili blizance. Zanima vas više…? Nastavite čitati!

 

Kao i uvijek, započinjemo s tehnikalijama, za sve koji prvo žele provjeriti dimenzije i težinu.

 

ZA

 • Lagana i lako upravljiva
 • Iznimno kompaktna kad se sklope
 • Prolaze kroz najuže prostore bez problema
 • Nude mogućnost promijene izgleda uz color pack
 • Savršen izbor za roditelje koji često putuju

 

PROTIV

 • Košara za stvari je teže dostupna

 

TEHNIČKI PODACI

 

Težina

 • Kolica s oba sjedišta: 9.8 kg
 • Košara za novorođenče: 4 kg

 

Nosivost

 • Ukupna nosivost: 33 kg
 • Sjedište: 0-30 mjeseci / 15 kg po sjedištu
 • Košara za novorođenče: 9 kg
 • Košara za stvari: 5 kg

 

Dimenzije

 • Sklopljena: 67 x 44 x 26 cm
 • Rasklopljena: 101 x 70 x 85 cm
 • Visina ručke: 101 cm
 • Sjedište u ležećem položaju: 85 cm
 • Visina sjedišta: 48 cm
 • Dubina sjedišta: 22 cm
 • Širina sjedišta: 26 cm
 • Dio za noge: 15 cm
 • Košara za novorođenče: 65 x 30 x 20

 

Kotači

 • Stražnji vanjski: 15.5 cm
 • Stražnji unutarnji: 13 cm
 • Prednji: 13 cm

 

KONSTRUKCIJA

 

Aluminijska konstrukcija je osnovica svega cijele ove priče – s oba sjedišta i svim dodacima namontiranima, ona teži svega 9.8 kg. Dobro čitate, upravo pričamo o kolicima za blizance ili tandem, koja su ispod 10 kg sa svim pripadajućim komponentama! I ne samo to, širine su svega 70 cm, tako da prolaze kroz većinu standardnih vrata.

Na njoj se nalaze kotači od tvrde, kvalitetne EVA gume, šest komada od kojih su prednji jednostruki rotacijski, s mogućnošću fiksiranja za nešto grublje terene. Amortizacija se nalazi na sva tri prednja kotača. Stražnji kotači su dupli, radi boljeg gripa na neravninama. Naravno, moguće je i maknuti kotače, te dodatno reducirati veličinu kolica pri sklapanju, ali vjerujte na riječ – neće biti potrebno!

Sklapanje je također jednostavno, čak štoviše smiješno jednostavno, a uz malo prakse izvedivo, samo jednom rukom (pogledaj ovdje)! Pritisnu se oba gumba na upravljačkoj ručki, ručka složi prema dolje po sredini (ide automatski), kolica laganim pritiskom stisnete po širini i spustite prema sebi dolje. Moguće ih je sklopiti sa ili bez prečke, s oba sjedišta spuštena ili podignuta.

Rasklapanje je izvedivo za čas – pritisnete oba gumba na ručkama, te povučete kolica prema gore, i kao kod klasičnih kišobran kolica, stisnete stražnje “pedale” prema dolje. To je sve.

Kočnica je nožna, vrlo jednostavna za korištenje čak i u sandalama. Njena posebnost je što se aterira dvojako. S desne strane kočite, s lijeve otpuštate kočnicu.

Ručka za upravljanje je od vrlo zahvalnog materijala, djeluje gumirano, te nije potrebno nikakvo održavanje. Nema bojazni da će puknuti, izlizati se ili nešto treće. Nalazi se na 101 cm, mjereno od tla.

Košara za stvari je otvorenog tipa, i zaista prostrana. I tu sada dolazimo do ALI… S obzirom na način sklapanja, na tom donjem dijelu kolica se nalaze poveznice, dijelovi konstrukcije koji omogućavaju 3D sklapanje, tako da je košara nešto teže dostupna. Unutra stane jako puno stvari, ali ne velikih gabarita. Primjera radi, u nju smo stavili 2 zimska kaputa, 2 zimske dječje jaknice i 2 dječja ruksaka – da, odjednom. No obična papirnata shopping vrećica ne stane u cijelosti. Kako rijetko koristimo košaru za stvari, nama to nije niti najmanje smetalo. Jednom prilikom smo shopping vrećice stavili na ručku, preko gumbića koji služe za sklapanje, i to je Kuki Twin savršeno podnio.

 

KOŠARA ZA NOVOROĐENČE

 

Košara za novorođenče koja ide uz Kuki Twin (i uz Kuki, Alasku, Phoenix te Easy Twin kolica) je takozvana meka košara, ali ne brinite – dovoljno je čvrsta da zaštiti bebu od vremenskih uvjeta, i da je možete bez brige prenijeti od točke A do točke B. Uz nju dolazi i trokut koji se montira s donje strane na košaru, kako bi imala ispravan nagib u kolicima.

Unutrašnjost ima spužveni podložak, tako da je bebi udobno na ravnoj podlozi. Košara dolazi s prekrivkom na zip, koja se može u potpunosti maknuti za toplije dane.

Naša verzija meke košare nije imala krović, tako da sam došla na ideju da montiram postojeći krov u suprotnom smjeru. Vrlo je lako izvedivo i efikasno! S novom verzijom meke košare ne morate razmišljati o tome, ona ima krov koji je presladak i pruža odličnu zaštitu.

Zbog sklapanja po širini, košaru je potrebno prethodno maknuti s kolica.

Priznajem, na prvu sam bila skeptična kako će to funkcionirati zbog veličine (65 x 30), no prerasli smo je istog trena kad i daleko veću. Punih 5 mjeseci je bila korištena. Sunčić je beba sasvim prosječne veličine, i stao bi i dulje visinom, no postalo je nesigurno jer je dotični mladi gospodin vrlo aktivna beba od samog starta.

Iskreno govoreći, bila mi je daleko praktičnija od bilo koje tvrde košare, jer teži svega 1 kg, tako da sam je mogla bez ikakve pomoći sa strane, sama nositi na treći kat. Druga ruka mi je i dalje bila slobodna za Smajlića. Stoga je toplo preporučujem!

 

SJEDIŠTE

 

Sjedišta su sasvim dovoljno prostrana, da akomodiraju todlera od 2.6 god, 90ak centimetara visine te 13 kilograma. Čak i s tom visinom je mladi gospodin mogao drjemnuti u njima. Ono što je drukčije između našeg modela i trenutnog, jeste da je visina naslona veća kod novog modela. Beba Sunčić je počeo koristiti sjedište nakon prerastanja košare, sa svojih 5 mjeseci, i ono što mi je bilo bitno je da bude siguran u sjedećem dijelu.

Prije nego smo ga prebacili u sjedeći dio, podesili smo sve remenčiće po njemu, kako ne bi “plesao” za vrijeme vožnje. Moram napomenuti da je već tada bio vrlo aktivna beba, tako da se vezanje podrazumijevalo.  Sigurnosni pojasevi su dakako u 5 točaka, s 3 razine visine. Moguće ih je koristiti i samo u 3 točke, s obzirom na to da se bedreni pojas spaja kroz rameni za umetanje. Otpuštanje je pomoću jednog klika na središnji gumb. Veliki plus je jednostavno podešavanje remenčića po duljini. Nije potrebno puno vremena ni truda, sve ide samo od sebe.

Još jedna stavka nam je bila iznimno praktična: podešavanje sjedišta na klizajuću trakicu. Premda mnogi zaziru od nje, nama se pokazala kao najbolji odabir, pogotovo kod kolica ovog tipa. U svakom trenutku smo mogli podesiti nagib toliko efikasno, da bebi omogućimo bolji pogled na okolinu, i dovoljno nježno da pritom ne probudimo uspavanog todlera. Jesam već rekla kako su obojica obožavala zaspati u njima?!

Inače, uz kolica dolazi i prečka. Ona se montira na tri pozicije, i s bilo koje se može jednim pritiskom na gumbić maknuti. Kolica je moguće sklopiti i s njom. A ako živite na nekom katu, bez lifta, posebno ćete ju cijeniti jer je praktična za nošenje! Također postoji opcija kupovine single prečke, samo za jednu stranu, ako imate tandem, jer nije moguća montaža prečke dok je košara za novorođenče na kolicima. Dupla prečka u sebi ima nekoliko zglobova, kako bi što lakše izvadili dijete.

Krov ima ukupno četiri panela, tri standardna te jedan koji se nalazi skriven iza zipa. Taj panel je u potpunosti od prozračne mrežice, idealna stvar za vruće ljetne dane! Isto tako, krov je ono što je posebno kod Baby Monsters-a, naime, moguće ga je mijenjati po želji ili potrebi. Jednostavno uzmete Color pack po guštu. Moguće je čak i kombinirati više boja – u Color pack-u dolaze: krov i navlake za naramenice! Pravi maleni kameleon. Dodala bih kako je moguće otvoriti kompletnu stražnju stranu u svega dva poteza – to ćete možda htjeti iskoristiti na plaži, kako bi beba imala što više zraka i povjetarca.

Footrest je podesiv u dva položaja – položaj za spavanje, te položaj za sjedenje. Sa svojih 15ak centimetara duljine pruža kvalitetan oslonac malenim nožicama.

Sve navlake su perive u mašini na 30*C (jasno, bez jake centrifuge ili omekšivača), a skidanje istih je dječja igra. I naravno, nema sušenja u sušilici.

 

KAKVA JE VOŽNJA?

 

Ovo su jedna od onih kolica kod kojih sam pogriješila u prvoj procjeni. Naoko sitna, maleni kotači, djelovala su mi suviše jednostavno. Prva vožnja je bila presudna. Probati ću sumirati svoje utiske…

 • Oh, vidi, stvarno jesu laka! Bejb, ne trebaš mi, mogu ih sama staviti u auto.
 • Ajme, brzo se rasklapaju, baš je praktično!
 • Shopping centar. Super voze, haj’… očekivano. Hoćemo na slatkač, ekipa?
 • Starogradska jezgra, popločani put. Gle, pa nije neka muka, ne tresu kako sam mislila…
 • Bijeli put. Čekaj, šta stvarno mogu i ovo podnijeti?! Idemo nekamo na ručak..?
 • Pakiranje u auto je trajalo daleko manje od očekivanog, s dvoje djece i duplim kolicima.
 • Travnate površine oko jezera. Ok, ovo je mali zmaj!

 

Nakon toga smo ih birali za sve, osim za teški šoder. Zbog lakoće upravljanja, jednostavnosti i praktičnosti. S njima smo se snašli u svim situacijama. Posebice za obiteljske izlete. Nas 5 u autu, Kuki Twin, i brat bratu, stalo bi još 4 kofera! Kompaktnost im je stvarno supermoć.

Osim toga, s njima smo mogli proći kroz sva vrata standardne širine.

Summa summarum, topla preporuka svim roditeljima blizanaca/tandema, koji traže prvenstveno mala kompaktna gradska kolica simpatičnog izgleda, te praktičnog suputnika za obiteljska putovanja i povremene vožnje po neravninama!

 

DODACI (kupuju se zasebno)

 • Kišna navlaka
 • Transportna torba
 • Color pack
 • Individualna prečka
 • Podložak za sjedište

 

 

*Sponzorirani no ne plaćeni sadržaj. Kolica su posuđena u svrhe recenziranja na određen vremenski period. Ova recenzija sadrži moja osobna (koliko je to god više moguće – objektivna) razmišljanja kroz iskustvo stečeno korištenjem navedenog proizvoda. Ovim putem se zahvaljujemo Cutie Cloud-u, na posudbi, brzini djelovanja, stručnosti te izvanrednoj komunikaciji!