Zašto djecu ne voziti u zimskim jaknama?

Dragi roditelji, većina zimskih jakni ima debelo punjenje koje može smanjiti mogućnost ispravnog vezanja, odnosno onemogućiti da pravilno zategnete sigurnosne pojaseve čvrsto uz tijelo djeteta kada ga stavljate u autosjedalicu.

Debljina jakne stvara privid da je pojas dovoljno čvrsto zategnut, no kada se jakna skine, postane jasno da ima previše prostora između pojasa i djeteta.

U slučaju sudara, dijete je gurnuto iz sjedalice u pojas tolikom silinom da se zrak u jakni oslobađa. To obično rezultira time da dijete ima previše prostora za kretanje, jer pojas nije dovoljno zategnut da ga sigurno drži. Imajući to na umu, preporučamo da izbjegavate djecu obučenu u debele zimske jakne stavljati u autosjedalice.

Za vožnju zimi koristite zimske vreće testirane sa sjedalicama koje imaju otvore i unaprijed izrezane proreze koji omogućavaju pravilno postavljanje pojasa poput Voksi zimskih vreća. Tako između djeteta i sigurnosnog pojasa više ne postoji napuhnuti sloj materijala koji smanjuje ulogu sigurnosti koju bi pojas trebao pružiti već vaše dijete može sigurno i udobno uživati u svakoj vožnji.

 

 Pogledajte Voksi u Cutie Cloud-u i iskoristite – 15 % na cijenu od 1.3. do 15.3.