Bijeli šum – prednosti za san bebe

Dragi roditelji, nije nikakvo čudo da bebe vole bijeli šum, on im jednostavno pruža osjećaj poznatog. Donedavno su bile u maminom trbuhu gdje su se čuli svi zvukovi, bilo je glasno, ali na jedan specifičan i prigušen način, tako će se bebama život izvan trbuha s vremena na vrijeme učiniti neuobičajeno tih što može pokrenuti blagi osjećaj nesigurnosti.

Primjeri bijelog šuma su usisivač, šum na radiju između stanica, ventilator, mašina za pranje rublja i sušilo za kosu.

Zbog čega je bijeli šum dobar za bebe?1. Smanjuje razinu stresa kod beba koji može nastati zbog gotovo svega iz okruženja: umor, previše svjetla i lica nepoznatih ljudi, kad su previše uzbuđene ili je svijet previše stimulirajuć…Bijeli šum stvara siguran prostor blokirajući vanjske stimulacije.2. Pomaže im da lakše i duže spavaju. Jeste li se ikad zapitali zašto se dosta beba probudi već nakon 20 minuta? Do toga dolazi jer nakon tog vremena, beba se teško vraća u dubok san jednom kad se probudi, a bijeli šumovi pomoći će joj u blokiranju buke života oko njih (starije braće i sestre, zvono, kamioni za smeće, itd.) koja može ometati popodnevni odmor i noćni san.3. Manje plaču – Ključ za korištenje bijelog zvuka kako bi se smirio plač beba je da treba biti glasniji od plača. No, naravno, ne preglasan.

Znate li da je ušuškavanje zvuk koji svi ljudi shvaćaju i rade instinktivno s bebama? To je bijeli šum koji radite sami. Kao i pokreti smirivanja i laganog njihanja koji su povezani s djetetovim slobodnim kretnjama i blagim njihanjem još u majčinoj maternici.  Bijeli šum u Cutie Cloudu?Posebno dizajnirani uređaji koji unutar sebe imaju bijeli šum i podešavanja za zvukove slične maternici kao i blago svijetlo su Moonie proizvodi.